Jukatan - popotovanje po domovini Majev [12. november 2019]
Jukatan - popotovanje po domovini Majev [12. november 2019] (!)
[Radovljica]: Spomladi so Nina, Jaka in mali Svit z avtom raziskovali polotok, ki je edinstven – in to ne zgolj zaradi majevske zapuščine, karibske atmosfere in pristno rečnih ljudi, ki te, Evropejca, pozdravljajo, kot da se pred 500 let ni zgodilo nič pretresljivega. Koliko majevskega danes tam še živi? Kaj so (bile) cenote? Potovati z majhnim otrokom na drugem koncu sveta – kako in čemu? Pripovedovala sta Jaka Geltar in Nina Debevec.
Doživi več kot film [8. november 2019]
Doživi več kot film [8. november 2019] (!)
[Radovljica]: Ljubitelji filmske umetnosti ste si lahko ogledali projekcijo kratkih igranih filmov mladih Radovljičanov, ki ustvarjajo pod imenom SOOS. Projekciji je sledila predstavitev avtorjev, njihovega dela, načrtov za prihodnost ... Edinstvena priložnost za spoznavanje z ustvarjalci, ki bodo v prihodnjih letih krojili slovensko filmsko sceno.
Okrogle živali [8. november 2019]
Okrogle živali [8. november 2019] (!)
[Bled]: Katera žival ima šest črnih pik? Katera žival ima rilec? Ustvarjalno delavnico je za otroke pripravil Damjan Korošec.
Vilinska pravljica [7. november 2019]
Vilinska pravljica [7. november 2019] (!)
[Radovljica]: Predstava v izvedbi Gledališča Talija o vilinčku Silvestru, ki ima na zadnji večer v letu prav posebno nalogo.
Pridobljeno s prevodom [5. november 2019]
Pridobljeno s prevodom [5. november 2019] (!)
[Radovljica]: Društvo slovenskih književnih prevajalcev je pripravilo pogovor iz cikla Pridobljeno s prevodom, kjer smo se o avtorju Gabrielu Garcíi Márquezu pogovarjali z njegovimi slovenskimi prevajalkami Alenko Bole-Vrabec, Veroniko Rot in Vesno Velkovrh-Bukilica. Po pogovoru smo bili povabljeni na pokušino karamelnih kolačkov Ursule Buendia.
En dan na Bledu [november 2019]
En dan na Bledu [november 2019] (!)
[Bled]: Mag. Barbara Kalan in Anja Poštrak sta v tretjem izboru predmetov iz zbirk Gorenjskega muzeja pripravili manjšo razstavo o Bledu, kot ga opisujejo Kmetijske in rokodelske novice.
Atelje v knjižnici [november 2019]
Atelje v knjižnici [november 2019] (!)
[Bled]: Skupinsko razstavo slik so pripravili člani in članice Slikarskega društva Atelje Bled.