Pepijev ježek [12. december 2019]
Pepijev ježek [12. december 2019] (!)
[Radovljica]: Fantič Pepi pripoveduje svoje sanje, ki govorijo o ježku, ki sredi zime trenira za gozdni pomladanski maraton. Med treniranjem naleti na različne prebivalce gozda, ki potrebujejo pomoč. Toda Pepijeve sanje se končajo brez zaključka, zato mora Pepi kar na odru dokončati zgodbico.
Rokodelska delavnica 1 [11. december 2019]
Rokodelska delavnica 1 [11. december 2019] (!)
[Bled]: Blejski lončar Miha Žvan je v organizaciji Društva za varstvo okolja Bled pripravil brezplačno delavnico.
Slovenska potica in druge dobrote Janeza Bogataja [10. december 2019]
Slovenska potica in druge dobrote Janeza Bogataja [10. december 2019] (!)
Prof. dr. Janez Bogataj je predstavil svoje zadnje tri publikacije : Z Valvasorjem za mizo : prehranska kultura na Kranjskem v 2. polovici 17. stoletja, Slovenska potica : vseh sladic kraljica in Slovenija – Kulturna dediščina na stičišču Alp, Sredozemlja, Panonske nižine in Balkana. Vse tri knjige z avtorjevim podpisom so bile na voljo za nakup z 20-% prazničnim popustom, ob koncu pa seveda ni manjkala slastna slovenska potica.
Snežna kraljica [6. december 2019]
Snežna kraljica [6. december 2019] (!)
[Bled]: Predstava Gledališča Smejček je prisrčna priredba pravljice Hansa Christiana Andersena, očarljiva zgodba o prijateljstvu za praznične dni.
Malomeščani [6. december 2019]
Malomeščani [6. december 2019] (!)
[Radovljica]: Predstavitev drugega romana uspešne in mlade slovenske ustvarjalke, ki je letos izšel pri založbi Litera. Spretno ubesedeno delo s pronicljivim orisom sodobne buržoazije nam je skozi pogovor s Simonom Habjanom predstavila avtorica Lara Paukovič.
Snežna kraljica [5. december 2019]
Snežna kraljica [5. december 2019] (!)
[Radovljica]: Predstava Gledališča Smejček je prisrčna priredba pravljice H. C. Andersena, očarljiva zgodba o prijateljstvu, ki je ravno pravšnja za letošnje praznike.
Ali stiske oblikujejo človeka? [5. december 2019]
Ali stiske oblikujejo človeka? [5. december 2019] (!)
[Bled]: Slovensko društvo hospic, OO Gorenjska je pripravilo Hospic klepet z dr. Zdravko Koman, upokojeno ginekologinjo in Milošo Kos, upokojeno dolgoletno direktorico Centra za socialno delo v Radovljici. Pogovarjali so se o njunem delu, vzponih in padcih, stiskah in radostih življenja, o pogumu in premagovanju problemov.