Rokodelska delavnica 1 [11. december 2019]
Rokodelska delavnica 1 [11. december 2019] (!)
[Bled]: Blejski lončar Miha Žvan je v organizaciji Društva za varstvo okolja Bled pripravil brezplačno delavnico.
Slovenska potica in druge dobrote Janeza Bogataja [10. december 2019]
Slovenska potica in druge dobrote Janeza Bogataja [10. december 2019] (!)
Prof. dr. Janez Bogataj je predstavil svoje zadnje tri publikacije : Z Valvasorjem za mizo : prehranska kultura na Kranjskem v 2. polovici 17. stoletja, Slovenska potica : vseh sladic kraljica in Slovenija – Kulturna dediščina na stičišču Alp, Sredozemlja, Panonske nižine in Balkana. Vse tri knjige z avtorjevim podpisom so bile na voljo za nakup z 20-% prazničnim popustom, ob koncu pa seveda ni manjkala slastna slovenska potica.
Snežna kraljica [6. december 2019]
Snežna kraljica [6. december 2019] (!)
[Bled]: Predstava Gledališča Smejček je prisrčna priredba pravljice Hansa Christiana Andersena, očarljiva zgodba o prijateljstvu za praznične dni.
Malomeščani [6. december 2019]
Malomeščani [6. december 2019] (!)
[Radovljica]: Predstavitev drugega romana uspešne in mlade slovenske ustvarjalke, ki je letos izšel pri založbi Litera. Spretno ubesedeno delo s pronicljivim orisom sodobne buržoazije nam je skozi pogovor s Simonom Habjanom predstavila avtorica Lara Paukovič.
Snežna kraljica [5. december 2019]
Snežna kraljica [5. december 2019] (!)
[Radovljica]: Predstava Gledališča Smejček je prisrčna priredba pravljice H. C. Andersena, očarljiva zgodba o prijateljstvu, ki je ravno pravšnja za letošnje praznike.
Ali stiske oblikujejo človeka? [5. december 2019]
Ali stiske oblikujejo človeka? [5. december 2019] (!)
[Bled]: Slovensko društvo hospic, OO Gorenjska je pripravilo Hospic klepet z dr. Zdravko Koman, upokojeno ginekologinjo in Milošo Kos, upokojeno dolgoletno direktorico Centra za socialno delo v Radovljici. Pogovarjali so se o njunem delu, vzponih in padcih, stiskah in radostih življenja, o pogumu in premagovanju problemov.