Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba - Večer z Borisom Cavazzo [3. december 2019]
Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba - Večer z Borisom Cavazzo [3. december 2019] (!)
[Radovljica]: Mislimo, da ga vsi poznamo in da o njem vemo vse. Pa res? Igralec, režiser, pevec, prejemnik Prešernove nagrade in nosilec Borštnikovega prstana. Velika osebnost slovenskega gledališča in slovenskega filma. Na obletnico Prešernovega rojstva in na ta veseli dan kulture se je z Borisom Cavazzo pogovarjala Romana Purkart.
Knjigovanje 2019: Moj najljubši književni lik [2. december 2019]
Knjigovanje 2019: Moj najljubši književni lik [2. december 2019] (!)
[Radovljica]: Otvoritev razstave najboljših lutk z natečaja Knjigovanje 2019. Ob tej priložnosti so nagrajeni lutkarji predstavili nekaj svojih lutk in se srečali s pisateljico in pesnico Jano Kolarič. Posebno nagrado so dobili tudi lutkarji iz CUDV Matevža Langusa Radovljica, in sicer za lutko Piki Jakob, zato bo dogodek še toliko bolj vesel!
Knjigovanje 2019: Moj najljubši književni lik [december 2019]
Knjigovanje 2019: Moj najljubši književni lik [december 2019] (!)
[Radovljica]: Razstava najboljših lutk z natečaja Knjigovanje 2019, na kateri nagrajeni lutkarji predstavljajo nekaj svojih lutk. Posebno nagrado so dobili lutkarji iz CUDV Matevža Langusa Radovljica, in sicer za lutko Piki Jakob, zato je dogodek še toliko bolj vesel!
Zlata hruška 2019 [december 2019]
Zlata hruška 2019 [december 2019] (!)
[Radovljica]: Zlata hruška je znak kakovosti otroških in mladinskih knjig. Po mnenju uredniškega odbora, ki vsako leto pripravlja Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, se tiste knjige, ki po vsebini in izvedbi izstopajo, uvrstijo med odlične izdaje leta in pridobijo pravico do znaka Zlata hruška.
Pravljični december v knjižnici [december 2019]
Pravljični december v knjižnici [december 2019] (!)
[Radovljica]: V mrzlih decembrskih dnevih ste vljudno vabljeni v praznično okrašeno knjižnico, kjer vas ob množici različnega gradiva čaka tudi skrito presenečenje.
Jaslice in rezbarski izdelki [december 2019]
Jaslice in rezbarski izdelki [december 2019] (!)
[Bled]: Jaslice in rezbarske izdelke iz lipovega lesa razstavlja rezbar Cena Razingar s Planine pod Golico. Vsi izdelki in jaslične figure so ročno delo.
Drugačen Bled [december 2019]
Drugačen Bled [december 2019] (!)
[Bled]: Bled je s svojo lepoto resnično nekaj izjemnega. Ne glede na to, da obstaja na tisoče fotografij z blejsko tematiko, je še vedno moč najti nove čudovite motive. Nekaj teh bo avtorica Živa Rant delila z nami na razstavi.
Odvisnosti in odgovorno pitje alkohola [29. november 2019]
Odvisnosti in odgovorno pitje alkohola [29. november 2019] (!)
[Radovljica]: Tokrat smo spregovorili o tem, kakšne odvisnosti poznamo, kako »mokro« kulturo pitja imamo Slovenci in ali se sploh zavedamo, kdaj prestopimo mejo odgovornega pitja. Predavala je Urška Sedlar, dipl. med. sestra iz ZD Radovljica.
Lisička je prav zvita zver [28. november 2019]
Lisička je prav zvita zver [28. november 2019] (!)
[Radovljica]: Lisičje pravljice in ustvarjalno delavnico je za predšolske otroke pripravila Irena Razingar.
Lisička je prav zvita zver [27. november 2019]
Lisička je prav zvita zver [27. november 2019] (!)
[Bohinjska Bistrica]: [Radovljica]: Lisičje pravljice in ustvarjalno delavnico je za predšolske otroke pripravila Irena Razingar.
Na platnenih krilih [26. november 2019]
Na platnenih krilih [26. november 2019] (!)
[Radovljica]: Predstavitev knjižne izdaje letalskega albuma pilota Mirka Plehana, prvega slovenskega vojaškega pilota, je vodil avtor Peter Tarman.
Bralna ura v Domu dr. Janka Benedika [26. november 2019]
Bralna ura v Domu dr. Janka Benedika [26. november 2019] (!)
[Radovljica]: Bralno uro, namenjeno oskrbovancem Doma dr. Janka Benedika v Radovljici, so pripravili učenci OŠ Antona Tomaža Linharta z mentorico Alenko Vurnik, in Ano Katarino Prešeren iz Knjižnice A. T. Linharta Radovljica, enote Lesce. Učenci so iz knjige Prežihovega Voranca Solzice brali zgodbo Potolčeni kramoh.
Lego robotika [23. november 2019]
Lego robotika [23. november 2019]
[Radovljica]: V knjižnico se je vrnila lego robotika s Tonijem in Žanom. Na delavnici ste sestavljali robote, se učili veščin programiranja, postavljali poligone, reševali poučne naloge in z novimi izzivi osvajali znanja.
Kjer se prepirata dva,... [22. november 2019]
Kjer se prepirata dva,... [22. november 2019]
[Bled]: Humorno izvedbo znanega reka je v lutkovni izvedbi uprizorila dramska skupina Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto. Z zajčki je pripotoval znani otroški risani junak Nodi, ki živi v mestu igrač.
Statistika in vzorčenje [22. november 2019]
Statistika in vzorčenje [22. november 2019]
[Radovljica]: Danes se v množici različnih anketnih raziskav pojavlja vprašanje: Kateri so osnovni pojmi statistike? Kako se prepričati, ali predstavljeni podatki držijo? Kako se sklepa iz vzorca na populacijo? Kako se oblikuje vzorec, iz katerega se lahko sklepa na populacijo? Kakšna orodja se uporabljajo? Na ta in podobna vprašanja bo odgovarjal diplomant družboslovne informatike Žiga Šorli.
Srce s Poljšice [21. november 2019]
Srce s Poljšice [21. november 2019]
[Bled]: Literarni večer, posvečen 100-letnici pisatelja, prevajalca, literarnega zgodovinarja, esejista in novinarja Nika Koširja s Poljšice pri Gorjah. Linhartov oder - KUD Radovljica je čar njegove bogate besede, izvirne in prevedene, povezal v portret njegovega dela.
Vprašaj goro [21. november 2019]
Vprašaj goro [21. november 2019]
[Radovljica]: Pisatelj in gornik Joža Mihelič je v pogovoru z Janezom Žerovcem predstavil svojo novo knjigo Vprašaj goro. Predavanje je organiziralo Društvo upokojencev Radovljica.
Okrogle živali  [21. november 2019]
Okrogle živali [21. november 2019]
[Radovljica]: Katera žival ima šest pik? Katera žival ima rilec? Ustvarjalno delavnico za predšolske otroke je pripravil Damjan Korošec.